Klaras hus Klaras hus

Klaras hus är det huset som har den äldsta charmen. Mycket är bevarat från den gamla tiden.
Övervåning med 2 rum med dubbelsäng och ett med två 90 sängar. Nedervåning med ett sovrum med våningssängar där undersängen har en bredd av 120 cm och översängen 90 cm.
Kök med vanlig spis och en gammal fungerande kokspis och ett vardagsrum med en otroligt vacker öppen spis.Dusch & toalett finns även på nedervåning. Från en stor altan med sittplats för 10 personer har ni en fanstastisk utsikt över sjön Unnen.

Oscars hus Oscars hus

Oskars hus ligger till vänster om Klaras. En stor övervåning med 3 sovrum med separata sängar. Finns även ett allrum med kitchenette och sittplats för 4-8 personer. På nedervåningen finner ni ett stort sovrum med dubbelsäng. Ett litet sovrum med våningssäng.Stort kök med vacker utsikt mot åkrar och sjön. Vardagsrum med stor sittgrupp & fungerande kakelugn.Dusch & toalett finns på båda våningarna. Oskars hus lämpar sig perfekt för 2 familjer som semestrar ihop.

Pojkarnas hus Pojkarnas hus

Pojkarnas hus ligger 100 meter från de andra. Ett loft med 2 sängar, 2 sovrum, varav ett med dubbelsäng.Dusch & toalett och ett stort kök med plats för 6-8 personer.Vardagsrummet har en soffgrupp och en vacker öppen spis. I köket finns det också en fin fungerande kamin.

Flickornas hus Flickornas hus

Flickornas hus ligger till höger om Klaras, och är från början en gammal lanthandel.
På övervåningen finns ett sovrum med dubbelsäng och ett med två separata sängar.Ett mysigt tv rum med plats för 6-8 personer.
På nedervåningen finns dusch & toalett, ett sovrum m 2 sångar och ett med dubbelsäng.Stort kök med vanlig spis och en kokspis.

Grillplats vid sjön Grillplats vid sjön
Den nära stranden är gemensam, där ligger även båtarna förtöjda. Det finns både roddbåtar( finns elmotor att hyra) och kanoter till alla hus.
Här finns en stor grillplats med stockar som sittplats.
Gamla kvarnen i skogen Gamla kvarnen i skogen

Sjön Unnen som Sjö ligger vid är en så kallad klarvattensjö, 25 meter djup. Här finns både Aborre, Braxen , Gädda , Gös m.m
Unnen har även ett intressant sjöfågelliv med bla Storlom.
I skogen som har blivit naturvårdområde finns ovanliga blommor & växter. Nattviol växer på ängarna.

Tvättstugan Tvättstugan

Mellan husen ligger en fin tvättstuga med modern tvättmaskin. I detta hus finns även en bastu och en extra dusch & toalett.

2 km från Sjö finns ett gammalt soldattorp som kallas "Undantaget"

I detta lilla torp finns kök, sovrum med plats för 2 personer och ett allrum med en vacker öppen spis.
Huset har ingen el utan man eldar för att få varmt hus och hämtar vatten i brunnen utanför. Ett sött litet dass finns strax utanför huset. Nära till sjön om man vill bada. Mer bilder på detta kommer inom snar framtid.